Може би помните, че когато започна да се появява информация за наследниците на Google Pixel и Google Pixel XL, знаехме за две устройства с кодови имена Walleye и Muskie. По-късно се разбра, че Google са решили по-големият от двата — Muskie — да бъде изоставен и на негово място започна работа по смартфон с кодово име Taimen.

Според нов изтекъл програмен код за Android, излиза, че характеристиките на Muskie и HTC U11+ съвпадат почти на 100%. Ако това ви се струва случайно, не е — източници, близки до Google и HTC са потвърдили пред The Verge, че Muskie е бил точно HTC U11+.

Изглежда Google по някаква причина не са били задоволени от работата на HTC и в последния момент са решили да възложат задачата Pixel 2 XL на LG, които са разработили Taimen. Taimen в последствие се превърна в проблемния Google Pixel 2 XL.

Нека изясним — Pixel 2 XL и HTC U11+ имат практически еднавки дисплеи. И двата са 6-инчови, с резолюция 2880 x 1440 пиксела и отношение на страните 18:9. Разликата е само, че този от LG е с OLED екран.

Разбира се, HTC U11+ не е едно към едно с разработката Muskie. Вероятно вторият се е различавал по дизайн. Програмният код още казва, че батерията на Muskie е била 3830 mAh, докато тази на HTC U11+ е още по-голяма — цели 3930 mAh.

Е, предвид доста доброто изпълнение на HTC, можем само да мечтаем какво би било ако Muskie бе видял бял свят под логото на Google, вместо като HTC U11+.