Днес световният лидер в иновациите и дизайна HTC представя нова технологична ера, в която компанията ще се развива  с компактната камера RE. Върху нея са приложени иновативният поглед и зашеметяващ дизайн на HTC, а в резултат е създадена изцяло нова, революционна за фотографията продуктова категория, която следва сегашните и бъдещите тенденции.

„През последните години HTC налага стандарта при смартфоните. Днес изцяло се фокусираме върху концепцията за заснемане на изображение”, споделя Питър Чоу, главен изпълнителен директор на HTC. „Като компания не стоим на едно място и нашата отдаденост към иновациите ни отведе в изцяло нова посока при решенията за умната фотография за клиенти. Когато хората се докоснат до камерата RE няма да искат да се откъснат от нея. Това е възможност за всеки да излезе иззад обектива и отново да изживее момента.”

Живейте живота в широкоъгълен обектив

С минималистичен дизайн във формата на цилиндър, камерата е направена така, че да пасва идеално в дланта на потребителя. Не се притеснявайте, че ще изпуснете правилния момент, докато превключвате между различните режими. В момента, в който хванете RE, вграденият сензор мигновено активира камерата. По този начин отпада и нуждата от бутон за включване. Големият тактилен бутон за блендата прави снимки само с едно натискане, а при по-продължително задържане – и видеоклипове. Така заснемането на висококачествени фотографии и видеоклипове се превръща в забавление.

Всеки иска да е в центъра на значимите събития, а не зад обектива на фотоапарата. Благодарение на RE и CMOS сензора с висока, 16-мегапикселова резолюция, Full HD (1080p) запис на видео и 146-градусов широкоъгълен обектив, вече не се налага да се криете зад обектива на камерата, докато заснемате първата училищна пиеса на детето си или победния гол във футболния мач.

RE ви позволява да разкриете вашата креативна страна с лесни за използване функции за забавен каданс и таймлапс. Погрижили сме се и за невероятните снимки под водата. Камерата RE е водоустойчива, без да има нужда от допълнителни калъфи или защита. Не трябва да сте професионалист, за да работите с RE – единственото, което ви трябва, е вашето въображение.

Споделяне с един клик

Ако правите страхотни снимки, не ги пазете само за себе си! RE се свързва с вашия смартфон чрез специална апликация, която синхронизира вашите снимки, видеоклипове и таймлапс творения чрез Wi-Fi. Така само с един бутон можете отново да преживеете момента и да споделите преживяванията си. С наличност за Android и iOS няма нужда да редактирате и да синхронизирате снимките на вашия компютър. Приложението RE прави архив на ценните моменти във вашия смартфон или облачно съхранение като работи в синхрон с Zoe. Така мигновено се създават мини филмчета готови за споделяне, които изглеждат сякаш са обработени от професионалисти. Има още по-добри новини: скоро RE ще предложи директно споделяне в реално време в YouTube. Така не само ще можете да преживеете момента, но и да го споделите във вашия YouTube канал.

За още повече улеснение можете да контролите устройството от разстояние чрез приложението RE и да превърнете вашия смартфон в мобилен обектив.

Неограничени възможности

RE е напълно нов тип камера, която отваря нов свят от възможности и има потенциал за развитие. Още повече гъвкавост и потенциал се крие в отворените API/SDK, които ще позволят на партньорите на HTC да обогатят преживяването с иновативни идеи.