htc
Показаното не е HTC Petra

 

От доста време има слухове, че HTC работи по свое носимо устройство, но компанията все още не е представила такъв продукт. Скоро тайванците може да обявят конкурент на останалите предложения на пазара, защото онлайн се появиха спецификации на нова носима джаджа, за която се твърди, че е на HTC.

Виж още: HTC със скок в приходите за Q4 на 2014

Устройството е с кодовото име HTC Petra и е с 1.8-инчов PMOLED дисплей с резолюция от 32 х 160 пиксела. Petra ще бъде с процесор ST Micro STM32L151, ще предлага Bluetooth, GPS, POGO Pin и USB поддръжка. Според непотвърдената информация, батерията на новото устройство на HTC ще осигурява до 3 дни работа с едно зареждане, като то ще работи с модели с операционната система Android 4.4 или по-нова и такива с iOS 7.0 или по-нагоре.

Спекулира се, че от HTC няма да изберат Android Wear, а RTOS (Real-Time Operating System) версия, разработена от компанията. Ако се съди по характеристиките, то Petra може да се окаже умна гривна, а не часовник. Все още няма данни за дизайна на устройството, но се смята, че то ще бъде водоустойчиво (сертификат IP57) и удароустойчиво (MIL-STD-810G).

HTC Petra най-вероятно ще предлага различни функции, свързани с физическата активност на потребителя, както и анализ на съня. Устройството ще се свързва със смартфон и ще показва известията, като ще има възможност за дистанционен контрол върху работата с камерата. Според слуховете Petra ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2015 г., което означава, че може да го видим съвсем скоро – на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в началото на март, и първо ще бъде пуснат на пазара в САЩ.