По традиция за поредна година всички производители представят на потребителите своите предложения в среден клас, които са копия, но не изцяло, на флагманите в портфолиото си. Тази година HTC е един от първите, които официално обяви своето mini предложение, което не след дълго ще видим и по магазините.

HTC One mini 2 е телефонът, за който става дума, но не бързайте да се радвате, защото разликите му с One M8 не са малко. Като цяло той предлага идентичен дизайн, като отново за изработката му е използван метал. Тук вече липсва инфрачервен порт, което ще рече, че в горната си част имаме обикновена пластмаса, която продължава по цялата рамка на телефона. Нещо, което не е изненада е фактът, че на гърба вече имаме обикновена камера, която е 13 мегапикселова, без UltraPixel технология, втори сензор или каквото и да е. [rquote]Имаме минимални промени в хардуера, а качеството на камерата остава под въпрос.[/rquote]One mini 2 идва с 4.5-инчов Super LCD2 дисплей с HD резолюция.

Под капака имаме Qualcomm Snapdragon 400 чипсет, който включва 1.2 GHz Cortex-A7 процесор и Adreno 305 графичен процесор. Оперативната памет е 1GB и всичко това служи за задвижването на операционната система, която е Android 4.4.2 KitKat. Новият HTC Sense UI също е наличен в mini версията на One M8, а най-хубавото е, че тайванците са запазили слота за microSD карти, което ще позволи леко да увеличите вътрешната памет.

В крайна сметка параметрите на HTC One mini 2 не са много сериозни, да не кажа, че са почти същите, каквито имаше и миналогодишното mini. Компанията се е отказала да имплементира своята UltraPixel технология тук, така че ситуацията с качеството на снимките остава под въпрос и ще е интересно да се види как се справя този 13-мегапикселовият сензор. За производителност и живот на Li-Po 2110 mAh батерия на този етап няма да давам коментар, но след като тестваме телефона ще може да споделим повече впечатления с вас.