Преди време излезнаха слухове за телефон от HTC под наименованието Hima Ultra. Много се спекулираше около него, докато накрая не се оказа, че това е всъщност очакваният One M9 Plus. Сега, според последни данни, този апарат ще започне да се продава съвсем скоро, но истинското му наименование всъщност е HTC One M9+.

Виж още: HTC безплатно ще заменя счупен One M9 през първата година от купуването му

Според @upleaks в Twitter слухът е напълно реален и потвърден – HTC са кръстили смартфона One M9+ и ще започнат продажбада му през първото тримесечие на 2015 година. Е, това първо триемесечие почти изтече, така че залагаме на втората четвъртина от годината.

https://twitter.com/upleaks/status/578089434924511232

Слухът също сочи, че от One M9+ ще могат да се възползват клиентите в Европа, Близкия Изток и Африка (освен Азия, където е сигурно, че ще се продава). Това е добър знак за нас тук, в България. Смартфонът от HTC ще има два варианта – с MediaTek MT6795 процесор (най-вероятно за китайския пазар) и със Snapdragon 810 за останалия свят. Другото, което ще бъде включено, е 5.2-инчов QHD дисплей, скенер за пръстови отпечатъци (това е ново), 3GB RAM и 32GB вътрешна памет с възможност за разширяване. Камерата му също изглежда различна, поне от това, което се вижда на снимката по-горе.

За официалните новини ще трябва да почакаме още малко, но ако трябва да се доверим на „потвърдения слух“, то HTC One M9+ идва съвсем скоро и ще предлага някои много интересни нови функционалности.