Не се шегувам! Заглавието на сто процента важи за този нов смартфон от HTC. Може да си мислите, че това, което е на снимката по-горе е One M8, но не е точно така. Това е новият One M8S от тайванската компания, който скоро ще започне да се продава.

И да, той е абсолютен близнак на миналогодишния флагман One M8. Това важи само за външния му вид, обаче. Това, което прави новото HTC бюджетно е неговият хардуер. Въпреки тялото си от цяло парче алуминий и същия 5-инчов, 1080p дисплей, One M8S е с осем-ядрен процесор Snapdragon 615 от Qualcomm. Батерията му е малко по-голяма от тази на модела от 2014 година – 2840mAh срещу 2600mAh за M8. Ще можете да се възползвате от 2GB RAM и вътрешна памет от 16GB, плюс място за microSD карта. За разлика от другите смартфони на HTC от тази година, One M8S ще е зареден с HTC Sense 6.0, но пък операционната система е Android 5.0, което е супер. Другата съществена разлика между двата M8 модела – HTC M8S е с 13-мегапикселова камера, за разлика от 4MP „UltraPixel“, която се оказа не много надеждна при One M8.

Все още няма информация къде и кога ще започне да се продава HTC One M8S, но едно е ясно – за сега е планиран за Европа. Цветовете, в които ще е наличен са сребристо, златно и елегантния gunmetal gray, а цените са около 379,99 паунда без договор във Великобритания. Това в момента се явява малко над 1000 лева. При тези цени обаче, въпросът е дали да изберете този нов смартфон, или малко по-стария флагман One M8, който можете да си вземете за по-малко пари.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS