Както се очакваше, HTC също имат присъствие на IFA и вчера представиха нещо интересно. Новият член на семейството One е HTC One A9s, който, както можете да се досетите, е съвсем лека итерация върху предшественика му One A9 от края на миналата година.

На първо място впечатление прави една коренна промяна във външния вид – това е изместването на камерата от средата на задния панел, към неговият ляв ъгъл. Всичко останало отвън изглежда същото, но и това е достатъчно, за да разпали още дебати дали A9s още повече не прилича на iPhone…

Освен това обаче, спецификациите на HTC One A9s са малко по-различни от тези на неговия родител. За разлика от One A9, тук имаме не Full HD (1080p) дисплей. Макар и големината да е същата (5 инча), резолюцията вече е само 720p. Това не би трябвало да промени кой знае колко гъстотата на пикселите, но все пак. Процесорът пък е MediaTek Helio P10, вместо досегашния Snapdragon 617. Ще получите 2 или 3 GB RAM, в зависимост от региона, както и 16 или 32 GB вградена памет с възможност за използване на microSD карта. Камерата е същата (13 мегапиксела), но другата основна разлика е при батерията. Тя този път е по-голяма – с капацитет 2300 mAh, вместо предишните 2150 mAh. One A9s е и малко по-дебел, може би точно поради батерията – точно 7,99 мм. Ще се предлага в цветовете черно, сиво и златисто.

htc-one-a9s-2Разбира се, както може би очаквате да чуете, HTC ще предлагат One A9s на малко по-ниска цена от предшественика му. Това може би се дължи на различните характеристики, а може и да е фактор, свързан с неголямата популярност на смартфоните на тайванците в последно време. Очаква се HTC One A9s да е наличен в цял свят, като ще разберем точната цена и премиерни дати по-късно този месец.