Помните ли времето, в което мислехме, че 4.3-инчовите смартфони са огромни? Първият сред тях беше телефонът от 2009 година – HTC HD2, който за тогава беше направо с невероятни спецификации. 1GHz едноядрен процесор, 800 х 480 резолюция, 5-мегапикселова задна камера и 1,230mAh батерия. Всеки си мечтаеше да го притежава през не толкова далечната 2009. Единственото, което почти никой не харесваше в телефона беше неговата Mobile 6.5 операционна система. Точно затова още с излизането си HTC HD2 стана легендарен. Защо? Всички започнаха да качват, каквито се сетят операционни системи на него и да го тестват. Може би това е телефонът преминал през абсолютно всички нови софтуери, със своя невероятен хардуер.

Този месец някой инсталира дори новият Android 7.0 на HTC HD2 с неговата половин гигабайтова RAM!

Телефонът остарява изключително добре. Въпреки че е почти на годините на самия Android, не изглежда толкова стар и е нормално много хора, които са си го закупили да искат все още да работят с него. HTC HD2 не може да работи с последния софтуерен ъпдейт на Google, но дори самото му инсталиране показва, колко добър е всъщност този телефон.

Повечето таксиметрови шофьори в Берлин все още ползват HTC HD2:

htc-hd2-tweetКомпании като Apple и Samsung могат само да се надяват, някой ден да успеят да създадат толкова издръжлив и напълно безсмъртен смартфон.