sense_launcher

HTC пуснаха своя BlinkFeed Launcher и SenseTV безплатно в Google Play. Първото приложението добавя пълната функционалност на BlinkFeed, позната ни от HTC One, а SenseTV превръща всеки смартфон с инфрачервен порт в универсално дистанционно управление.

След като Google пуснаха своя Google Now Launcher, сега и HTC правят подобна стъпка. BlinkFeed променя началния екран на потребителя със иновативен интерфейс, наподобяващ формата на традиционно списание, по подобие на Flipboard. Приложението събира новини,  събития от календара и социалните мрежи и ги представя в лесен за преглеждане формат, като позволява и локално съхранение на данните, когато потребителя няма връзка с интернет.

Приложението е отлично решение за потребители на устройства, различни от последните модели на HTC, които харесват дизайна на Sense. За момента HTC BlinkFeed е ограничен за конкретни страни, но с премиерата на новия флагман по-късно днес, се очаква софтуерът да бъде наличен глобално. Приложението може да бъде свалено от тук.

SenseTV

Друго HTC приложение SenseTV също може да бъде свалено безплатно от Google Play. То работи с инфрачервения порт и позволява контрол над телевизор и други домакински уреди. HTC SenseTV показва и програма на телевизията, спортни резултати и новини. Приложението може да бъде свалено от тук. HTC SenseTV би бил от ползва за устройствата от серията Google Play Edition, като HTC One и Galaxy S4, които поради stock версията на Android не разполагат със софтуер, който да контролира инфрачервения порт.