Само до седмица Мтел ще предложи на своите потребители Windows Phone 8X от HTC. Това е един от първите смартфони, който работи с  най-новата операционна система на Microsoft – Windows Phone 8, представена официално снощи в Сан Франциско.

Windows Phone 8 разполага с многобройни подобрения в сравнение с предишната си версия. Едно от новите неща са т.нар. Live Tiles – това са  плочките, част от заглавния екран, които дават информация за приложенията, които използваме в реално време. Те могат да променят размера си в зависимост от предпочитанията на потребителя. Новата платформа идва с обещание, че ще предлага и над 120 000 приложения в своя онлайн магазин  – Marketplace.

Любимите ни социални мрежи вече са още по-достъпни за всички, използващи Windows Phone 8. Нещо повече – приложението за Facebook ще може да се показва в реално време, дори и при заключен екран. Подобрена е и новата версия на Skype за Windows 8. Новата операционна система разполага и с Kid’s Corner – специално място за деца. С негова помощ родителите ще могат да са сигурни какви приложения и функции използват децата им.

От Microsoft обещават възможност за по-лесно споделяне на файлове и информация между различни устройства с Windows 8 и Windows Phone.

Мтел ще обяви повече подробности за Windows Phone 8X от HTC до броени дни.