HTC представи най-новия модел от своята хитова One серия – HTC One SV. Устройството комбинира скоростта на 4G LTE, невероятна камера и качествен звук с уникалния дизайн, характерен за моделите на HTC. С интерфейс HTC Sense™ 4 и операционна система Android™ ICS, смартфонът е създаден, за да е в крак със забързания начин на живот на своите притежатели.

„HTC One SV известява появата на следващо поколение смартфони с невероятно бърз мобилен интернет”, каза Питър Чу, изпълнителен директор на HTC Corporation. „Радваме се, че подпомагаме разпространението на 4G LTE мрежите по света с модели, които позволяват на нашите клиенти да сърфират в мрежата, да гледат филми и да слушат интернет радио много по-бързо и гладко от всякога.”

Невероятна скорост, на която може да се разчита

С 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon S4 двуядрен процесор, HTC One SV предлага изключително преживяване и гарантира високо качество на видеото и игрите.

Потребителите ползват неограничена памет за съхранение на документи, филми, снимки и приложения с Dropbox и SkyDrive. В допълнение, Micro SD слотът на телефона позволява да увеличите паметта до 32GB. Благодарение на последната NFC технология и Android Beam, потребителите могат да споделят съдържание само с докосване на телефона до друго устройство с NFC.

Невероятна камера, автентичен звук

HTC One SV предлага невероятна камера, близка до тази на успешната One серия. Интересните функции включват опции за продължително снимане с едно докосване на бутона, VideoPic, като и модерна технология за успешно заснемане на красиви кадри при слаба светлина. HTC SV разполага с 5-мегапикселова основна камера с бленда f/2.0, функция за панорамни снимки и възможност за заснемане на HD видео (1080p). Моделът има и втора 1.6-мегапикселова предна камера с  f/2.2 бленда. Така телефонът прави възхитителни портретни снимки на залез слънце или на приглушена светлина.

Ексклузивната за смартфоните на HTC технология от Beats Audio™ предлага автентичен звук със студийно качество за вашата музика, игри и видео. С функцията HTC Sync Manager потребителите синхронизират и управляват музикалните си колекции лесно и се радват на постоянен достъп до своето аудио съдържание.

Уникален дизайн

Верен на предшествениците си, HTC One SV идва с 4.3-инчов LCD-2 тъчскрийн дисплей, елегантен дизайн и в два вълнуващи цвята: „пиринейско синьо” и „ледено бяло”. Поликарбонатното тяло е солидно и в същото време меко на допир, като е подчертано от сребърни или метални сглобки за цялостен завършен вид.

Наличност

HTC One One SV ще се предлага в Европа от декември 2012 г.