Изминала е почти една година откакто HTC Vive VR бяха пуснати, но компанията все още е известна най-вече със своите смартфони. Вчера на събитието Сингапур, по време на което представиха новата си HTC U серия телефони, компанията потвърди, че работи по някакъв вид VR мобилно устройство, но може да не точно това, което очаквате.

Първото, което ви хрумва сигурно е, че HTC ще предложат някакви очила, които да използват дисплея на даден смартфон, нещо като Samsung Gear VR или Google Daydream View. Обаче въобще няма да е нещо подобно. Каквото и да е устройството, което HTC възнамерява да пусне в продажба преди 2017, то ще е съвместимо с U Ultra, новият флагман на компанията.

Всичко това е ясно от реално изявление на HTC. Интересното е, дали VR устройството ще бъде продукт, който ще може да работи самостоятелно без да изисква телефон, но все пак ще има мобилна безжична свръзка като свойство, за да може хората да се свързват с някое мобилно приложение, което ще може да бъде изтеглено на техния смартфон. Ако устройството е такова (самостоятелно), възникват още въпроси относно батерията му, дисплея и т.н.

Това, което е сигурно, е че компанията вече има доста придобит опит с виртуалната реалност с развитието на HTC Vive, въпреки че това е PC аксесоар, който трябва да бъде перманентно включен в компютър, за да работи. Определено има много уроци, които са научили покрай Vive, които ще им помогнат с направата на мистериозното VR устройство.

Конкуренцията обаче няма просто да седи и да чака HTC да разкрият своя VR проект. Samsung вече са потвърдили, че разработват нова версия на своите Gear VR, както и абсолютно нов продукт, който ще поддържа и свойства на аугментираната реалност, подобно на Microsoft HoloLens.

Вие как мислите, че ще изглежда мобилното устройство за виртуална реалност на HTC? Споделете вашето мнение с нас в коментарите.