Влюбено стискаш ръката на този, когото обичаш. Бебето интуитивно стиска пръста на майка си. Детето стиска своята любима играчка, за да се чувства спокойно нощем. Нищо не може да се сравни с онова усещане за близост и свързаност като при докосване и прегръдка. Никое друго устройство в живота ни не приемаме толкова лично като собствения ни смартфон.
Вдъхновен от силата на докосването и от теб, брилянтния, HTC представи днес HTC U11 – първия в света смартфон с революционно нова функция за взаимодействие с телефона чрез стиксане. Създаден за теб с дизайн, материали и преживяване, които отразяват твоя вътрешен стремеж, страст, креативност и индивидуалност, HTC U11 предлага най-иновативните до момента функции при смартфоните.

HTC Edge Sense – следващо измерение при взаимодействието с твоя телефон. 3D оптекаема повърхност – зашеметяващ, уникален дизайн, който те отразява. HTC USonic, нашият най-нов модел слушалки, разработени да се адаптират към слуха ти; вече включва и функция за спиране на шума – Active Noise Cancellation. Невероятни камери с най-високата оценка, давана някога на камера на смартфон. HTC Sense Companion, Google Assistant и Amazon Alexa за по-умен и по-полезен смартфон.

С всички функции, изброени по-горе и взети заедно, HTC U11 поставя изцяло нов стандарт за всичко, което очакваш от един смартфон.

ТИ докосваш

Малко неща са така естествени и интуитивни като усещането за докосване. HTC Edge Sense превръща едно фундаментално усещане в изцяло нов и революционен начин за общуване с твоя телефон. Само с едно стискане HTC Edge Sense ти позволява лесно да общуваш с телефона си по несравнимо интуитивен път, като ти помага да се любуваш на всичко по естествен начин – на правенето на снимки, отварянето на Facebook и стартирането на любимо приложение.
Например, с HTC Edge Sense отваряш камерата по-лесно от всякога. Без да губиш време в натискане на бутони или в нетипични за ръката ти пози. Няма вече да се налага да се притесняваш дали ще изтървеш телефона, докато позираш. Просто повдигни телефона, стисни корпуса му, усмихни се и щракай с камерата.

Изпращаш съобщения по-бързо и по-лесно от преди. Понякога е невъзможно, когато си в движение, но с помощта на функцията на HTC Edge Sense за трансформиране на записа на глас в текст можеш да кажете на глас текстовите съобщения без да забавяш графика си. Леко стискаш, изговаряш текста и го изпращаш в движение.

Можеш дори да настроиш различни режими при стискането, като опция за отварянето на поща или стартиране на любима игра или друго приложение. Искате още по-голям контрол? HTC Edge Sense ви дава възможностт да активирате допълнителни функции – “кратко стискане” или “стискане и задържане” за още по-лесен достъп до много функционалности.

Благодарение на тове, че Edge Sense се базира на натиска, упражняван върху страничния панел на телефона, той може да се активира при всяка ситуация – докато сте с ръкавици или при снеговалеж или дъжд. Нещо, което би било истинско предизвикателство при боравене с капацитивните бутони.

Отразява ТЕБ

htc-u11blue3D стъклената повърхност на HTC U11 е създадена да те впечатли благодарение на хибридното нанасяне на оптичния спектър. Несравнимо ярките и живи цветове на корпуса на телефона са получени благодарение на нанасяне на силноотразителни ценни минерали върху гърба на телефона. Те имат способността да пречупват светлината с всяко наше движение.

Новият елегантен заоблен корпус на HTC U11 е постигнат благодарение на използването на 3D стъкло и на гърба, и на лицето на телефона. В резултат на нагряване на стъклото и огъването му при ектремно налягане се получва 3-осова симетрия на смартфона – той изглжда тънък, независимо как го държиш.

HTC U11 има 5.5” Quad HD 3D стъклен екран, създаден за кристално чист образ и четимост на текста при всякаква осветеност – дори при пряка слънчева светлина. Благодарение на най-добрия ни дисплей и пресъздаване на реалните цветове, ние ти даваме по-чисто зрително изживяване. Дисплеят на HTC U11 не изрязва снимките и не изкривява цветовете в края на екрана, което обикновено се наблюдава при извит екран.

В допълнение, HTC U11 е водоустойчив, което ти дава пълно спокойствие при наличието на капки върху екрана.

Настроен на ТВОЯТА вълна

HTC U11 представя най-новата версия на HTC USonic, която вече комбинира елиминирането на шума с Active Noise Cancellation с възможност да настройваш звука според твоя собствен слух. С помощта на вградени в слушалките микрофони и USB-C свързаност, слушалките USonic сканират вътрешното ти ухо с напредничава технология, подобна на сонар и адаптират звука към уникалната анатомия на ухото ти. Това позволява невероятна персонализация и оптимизиране на слушането, съобразено изцяло с теб.

USonic вече включва премахване на шума Active Noise Cancellation, което намалява изкривяването и разсейването около теб, за да се фокусираш изцяло върху музиката, видео клипа или играта. Функцията Active Noise Cancellation непрекъснато наблюдава нивата на шум в околната среда и бързо настройва звука към новопоявили се дразнители.

Високоговорителите с висока резолюцоия HTC BoomSound Hi-Fi Edition също се радват на подобрения. Те са с нов дизайн за по-силен звук и по-добър динамичен обхват Dynamic Range Audio. Освен това разполагат с акустична камера, която позволява на високите и средни тонове да звучат по-богато. Високоговорителят в долния край на корпуса е с подобрен дизайн на магнитните кръгове, което ти дава по-силен, по-чист и по-дълбок бас. Наистина трябва да чуеш, за да се убедиш в превъзходството на BoomSound.

Постигнали сме най-добрия до момента в историята ни 3D аудио запис благодарение на технологията Acoustic Focus с оптимално поставени 4 микрофона, които улавят звуци от всички страни. Микрофоните на HTC U11 работят едновременно, за да записват от всички посоки, а когато записваш видео с Acoustic Focus, можеш визуално да зуумираш и да насочиш записа към конкретен обект и звуците от него.

Отделно от комплекта може да бъде доставян адаптер от HTC USB-C към 3.5mm жак с вграден DAC, който предлага невероятно аудио и съвместимост с голям набор от други устройства и слушалки.

Снимки, които ТЕ впечатляват

HTC U11 е постигнал най-високата до момента оценка, давана някога на камерата на смартфон за заснемане на снимка и видео от независимата организация DxOMark3. Нашата мулти-осева система за оптична стабилизация и супер бърз автофокус при всякаква осветеност правят камерата бърза, снимките – контрастни, а видео записите – безпроблемни. Усъвършенствахме и динамичната експозиция на фото и видео заснемането с помощта на HDR Boost, подобрихме и баланса на бялото, значително намалихме шума и отлично запазва детайлите.

HTC U11 се отличава и с функцията Auto HDR Boost, която дава всички предимства на HDR без наличие на лаг. Снимайки множество кадри, за да измери бързо нивата на осветеност, с функцията HDR Boost снимките са по-ясни и по-балансирани HTC U11 е с подобрени текстури и цветове, увеличена детайлност и дава най-доброто от всеки кадър. Когато снимате видео, функцията за временно намаляване на шума Temporal Noise Reduction автоматично използва информацията от предишния и следващия кадър, за да премахне нежелания шум и да даде чисто видео.

Имаме страхотни новини за сериозните фотографи: HTC U11 включва новата функция UltraSpeed AutoFocus със същата сензорна технология за автофокус като при топ DSLR фотоапаратите. По този начин се наслаждаваш на значително по-бърз фокус. Наред с това неповторимата система за оптична и електронна стабилизация на HTC U11 ще направи снимките и видеозаснемането стабилно и кристално чисто, дори ако ръката ти помръдне.

Новата предна камера комбинира високата резолюция от 16MP за улавяне на всеки детайл и фоточувствителният сензор UltraPixel, който добавя светлина за брилянтни селфита денем и нощем. Също както при основната камера, предната разполага със същия мощен HDR Boost, както и с функция за намаляване на шума.

По-умният дигитален асистент за ТЕБ

Три умове мислят по-добре от един. Ето защо HTC U11 има в себе си три интелигентни асистенти, изцяло отдадени на теб: HTC Sense Companion, Google Assistant и Amazon Alexa. В Китай HTC U11 ще се предлага и с Duer AI Assistant: от Baidu DuerOS.

Създадохме HTC Sense Companion по-умен от всякога: с времето той ще опознае теб и твоето ежедневие, за да ти предлага все по-удобни решения с всеки изминал ден. Например, HTC Sense Companion е достатъчно умен, за да забележи, че имаш среща късно и ще ти напомни да си заредиш телефона, когато имаш време или да си вземеш външна батерия. Той ще провери дали телефонът ти работи на оптимална скорост, като ти предложи да изчистиш ненужни файлове и приложения, за да освободиш място. Ще те извести, че трябва да се облечеш според атмосферните условия, ще проследи резултатите от фитнес прогрмата ти спрямо заложените цели, ще ти препоръча страхотен ресторант и много други.

htc-u11-silverHTC U11 изпозлва последната версия на Android и включва Google Assistant, полезният личен асистент, разработен от Google за откриване на посоки, намиране на отговори, управление на задачи, планиране на деня и забавление.

HTC U11 е първият смартфон на пазара, който предлага hands-free гласов достъп за интеракция с Amazon Alexa. С помощта на задаване на въпрос от типа “Alexa, какво ще е времето днес?” или като кажете “Alexa, включи светлината в дневната,” Alexa ще отговори на вашите потребности в движение, правейки лесно контролирането на смарт устройства за дома, информирането за новини, времето, слушане на музика и над 12 000 други умения, които могат да бъдат намерени в Alexa skills store. Гласовата услуга Alexa към момента е налична за потребители в САЩ, Великобритания и Германия.

Могъщото ТЕБ

HTC U11 е първият смартфон, който ще бъде пуснат в серийно производство в световен мащаб с мобилната платформа Qualcomm Snapdragon 835. Без значение в кой регион живееш, ще се радваш на осемядрен процесор с невероятна скорост, удивителна графика, внушителна производителност и изключителен живот на батерията. Всеки HTC U11 включва и UFS 2.1 изключително бърз процесор с най-бързата памет. Процесорът позволява свързване с Gigabit Class LTE (до 1Gbps) с интегриран Snapdragon X16 LTE модем – създаден, за да достига скоростта на оптична мрежа в движение за светкавично сваляне на музика и видео и за почти мигновенен достъп до интернет, социални медии или съдържание в облака. Той ви дава 25% по-бърза графика в сравнение с HTC 10, до 35% или 3 часа повече гледане на видео, 30% или 8 часа повече слушане на музика и 43% или 3.5 часа по-дълго браузване в интернет през LTE мрежа.

Завидно бърз процесор с невероятна камера и страхотен HTC USonic звук означава, че ще искате повече свободно място за приложения, игри, снимки, музика и забавление. Ето защо HTC U11 се предлага с памет за съхранение: 4GB RAM/64GB, за да се забавлявате по всяко време.

HTC U11 предлага и четец за пръстови отпечатъци за по-добра защита на информацията. Настройката отнема само няколко минути, след което четецът отключва телефона с натискане на пръст и прави бързо и лесно писането на бележка, заснемането или каквото сте си наумили.

HTC U11 е наличен в следните цветове: Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White и Solar Red и ще бъде пуснат в продажба през май 2017 г. Очаквайте HTC U11 в България в началото на юни 2017 г.