htc one smart news

Забавянето на дългоочаквания флагман HTC One най-накрая даде своето отражение. В понеделник HTC обяви, че се очаква през първото тримесечие на 2013 г. да бъде регистрирана най-ниската печалба. Тайванската компания съобщи нереалните си приходи за тези месеци, по времето на които нетната печалба възлиза на 2,8 милиона долара. Това е спад с шокиращите 98% в сравнение със същия период за миналата фискална година, когато продажбите са били на стойност 1,4 млрд. долара.

HTC посочи забавянето на HTC One като причина за това катастрофално тримесечие. По-рано компанията заяви, че имала проблем с набавянето на определени компоненти за телефона, което довело до по-късното му пускане. One ще бъде на пазара в края на този месец и ще се бори редом със Samsung Galaxy S 4, за който се очаква през първите два месеца след пускането му да бъдат продадени над 20 милиона бройки.

Сподели
Предишна страницаВижте новия Google Play Store 4.0
Следваща страницаAcer представи най-новия си таблет Acer Iconia A1-810
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност. Взять микрозайм на карту 24 часа в сутки. Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.