HTC

HTC

Още през февруари се спекулираше, че HTC ще представи висок клас устройство с бранда  Nexus. Сега източници на DigiTimes отново твърдят, че Google  ще си партнира с тайванската компания за 8-инчов таблет, който ще се появи на пазара през третото тримесечие на годината.

Две поредни години интернет гигантът си партнира с Asusttek, но сега ще търси промяна в дизайна на емблематичните си таблети и това може би е причината да избере нов партньор за производството му. Според информацията, Asustek не са много разочаровани от  промяната, тъй като Google е поставяла редица ограничения по време на съвместната им работа, а без поръчките за Nexus, компанията ще може да поработи върху собствена линия таблети и смартфони.

Преди да възложи производството на първото поколение Nexus 7 на Asustek, Google е водила преговори с HTC, но тайванската компания е отказала, за да може да съсредоточи усилията си върху своите смартфони. Няма подробности за техническите характеристики на устройството, но можем да предположим, че освен с нов дизайн, то ще се отличава и с по-високи характеристики от своя предшественик.

От друга страна следващият Nexus 10 закъснява вече с повече от година и не е изключено той също да е разработка на HTC. Повече от три години след не съвсем успешния опит на тайванската компания в лицето на HTC Flyer, определено ще бъде интересно да видим какви иновации ще демонстрира тя тази година.