HTC в партньорство с Valve, представи Vive система за виртуална реалност, предназначена за крайните потребители. Надграждайки неизчерпаемия потенциал на Vive, цялостната система за виртуална реалност работи със Steam VR и въвежда поредната технологична иновация – телефонни услуги Vive, които отново задават нов стандарт в света на виртуалната реалност.

Позволявайки да останете във връзка с реалния свят, без да излизате от виртуалния, телефонната услуга на Vive демонстрира способността да се комбинират двете реалности. Давайки възможност за приемане на входящи и сигнализиране за пропуснати повиквания, получаване на текстови съобщения и изпращане на бързи отговори, проверка на предстоящи събития директно през слушалките, системата за виртуална реалност създава хибридна реалност, разкривайки изцяло нов свят от възможности за потребителите и за бизнеса.

Vive е поредната стъпка напред, като устройството идва с освежен дизайн и нов захват за главата. Потребителската версия на Vive надгражда новаторските характеристики, въведени при Vive Pre. Те включват актуализирани безжични контролери с Haptic обратна връзка и двустепенни тригери, предна камера, която съчетава физически елементи във виртуалния свят. Каишката за глава е с обновен дизайн за по-голяма стабилност и баланс, както и по-добра визуална система с по-ярки екрани, за да се създаде по-пълноценно чувство на потапяне.

На цена от 799 щатски долара, потребителската версия пристига и с две равностойни VR преживявания, за да се гмурнете в света на виртуалната реалност:

Потребителската версия на Vive ще бъде на разположение за предварителна заявка от 29-и февруари, като пускането в търговската мрежа започва от 1-и април. На цена от 799 щатски долара, Vive е първото цялостно решение за виртуална реалност, включващо два безжични VR контролера, датчици за движение, HMD с вградени камера и телефон. Интеграцията на SteamVR в пакета гарантира на потребителите цялостно виртуално изживяване.