Доволни ли сте от гласовия асистент на своят смартфон? Или по-скоро правилният въпрос, който трябва да ви задам, е „Ползвате ли гласовия асистент на своя смартфон?“ Истина е, че всички тези софтуери поумняха в последните години, но все още не са масово използвани, затова те трябва наистина да вършат работа. Забавлявам се като започна да задавам въпроси на Google Now, но не го ползвам за ежедневни нужди.

Тук обаче ще се намеси Hound – гласовият асистент, разработен от програмистите, стоящи зад SoundHound. С годините опит, който те имат при разпознаването на звук, не е чудно, че са се захванали да направят асистент, който наистина да работи в полза на потребителя. При Hound методите Speech Recognition и Language Understanding работят едновременно, което прави приложението много по-бързо и интуитивно от който и да е от съществуващите в момента други асистенти. Можете да поискате от Hound каквото и да е и той ще ви отговори – от писане на съобщения, през обаждания и интересни търсения в интернет. Когато попитате Hound, да кажем, „What’s the weather in Belgrade today?“ и след това в отделно търсене добавите например „Show me restaurants there“, приложението разпознава, че питате за Белград, за който сте започнали с предишното търсене.

За съжаление в момента Hound е единствено наличен в Beta версия, само с покани и то за жители на САЩ. Надяваме се скоро да можем да го изпробваме в Европа, защото функционалността му наистина изглежда невероятна. Можете да следите за всичко свързано с приложението на официалната му страница. А ако не вярвате колко добре се справя, вижте този видео тест по-долу, в който биват сравнени Hound, Siri, Google Now и Cortana. Няма да ви развалям удоволствието, сами ще разберете кой се справя по-добре.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS