Helpouts

Helpouts е нов начин да получим и да дадем помощ чрез видео чат на живо. Идеята е да се помогне на хората да могат сами да си помагат един на друг. Използвайки удобството и ефективността на мрежата се дава възможност на всеки, без значение къде е или колко е часът, лесно да се свърже с някой, който може да му помогне.

Може би се досещате чия е идеята за всичко това, но ако все пак има някой, който не знае ще го светна. Всичко е замисъл на Google, което не е голяма изненада. Компанията винаги е работила в тази сфера – да направи живота ни по-лесен.

Помощта може да се изрази в един бърз отговор на даден проблем. Примерно, как да си оправите колата или как да премахнете компютърен вирус. Може да попитате как да си направите проекта в работата или как да си сготвите някоя манджичка. Чрез Helpouts можете не само да получите директен отговор на даден въпрос, за да си решите проблемчето, но също така може да комуникирате с хората. Така ще си упражнявате езика и ще създадете много нови контакти.

С Helpouts можете да изберете от кого да получите помощ, базирайки се на тяхната квалификация, възможности, цената им, както и техните оценки и отзиви. Можете да се свържете незабавно с някого или да си направите предварителна резервация. Можете да получите помощ от частни лица или от брандове, които вече знаете и им имате доверие.

След като сте в Helpout, можете да споделяте екрана на компютъра си, съвместно да редактирате различни материали и т.н. Хубавото е, че ако не сме доволни от крайния резултат имаме гаранция, че парите ни ще бъдат върнати.

Днес компанията сложи началото на всичко. [rquote]“Надяваме се, че ефективността, удобството и глобалният обхват на Helpouts ще направи живота на хората по-лесно в дългосрочен план.“[/rquote]Стартово ще има само няколко категории, като броят на хората, оказващите помощ през Helpouts, и вида на съпорта ще нараства с течение на времето. Helpouts определено ще е странен на моменти, още повече в началото. Тук едва ли ще може да получим помощ за всичко, но кой знае. След време може и да има хора, които да ти дават акъл как да се държиш в ресторант или как да преписваш по-лесно в училище. Практически това има реалните шансове да се превърне в една глобална консултантска агенция и бездънна яма за пари. Ако аз съм специалист в дадена област мога само да си седя пред компютъра, да давам насоки, евентуално да взимам пари и добри отзиви (ако ме бива) и да не се занимавам с всичките щуротии на работното място.