Grand S II
Image Credit: Android Central

Grand S II, един от топ моделите на ZTE, който беше представен на CES 2014, може да пристигне с 4GB оперативна памет. Когато ZTE показа своя нов смартфон през януари, той беше с четириядрен процесор Snapdragon 800 с тактова честота от 2.3GHz и 2GB RAM. Устройството вече мина през Китайския център за сертифициране на телекомуникационно оборудване (TENAA) и не всички спецификации съвпадат с това, което видяхме на CES.

Grand S II

Според най-новата информация ZTE Grand S II ще бъде не с 2, а с 4GB оперативна памет. Ако това се окаже вярно, то Grand S II може да бъде първият смартфон с 4GB RAM, което ще го направи силна конкуренция сред всички останали устройства на пазара, поне що се отнася до оперативна памет.

Grand S II е с 5.5-инчов дисплей с резолюция от 1080 х 1920 пиксела, операционна система Android 4.3 Jelly Bean, 3,000 mAh батерия, 23-мегапикселова задна камера и 2-мегапикселова предна камера. Все още няма официално потвърждение от страна на ZTE за това дали ще видим смартфона с 4GB оперативна памет.