GoPro влизат в бизнеса за 360-градусови камери с Fusion — екшън камера, която ще може да снима както VR видеа, така и обикновени клипове и снимки. Това дали те ще бъдат 360-градусови или не е изцяло според избора на потребителя.

По думите на главния изпълнителен директор на GoPro Николас Уудман, това е „шест GoPro камери, закачени една за друга [и] представлява най-съвременното гъвкаво сферично снимане“.

Все още не е ясно как точно ще изглежда Fusion, но на сайта на GoPro може да бъде намерена снимката по-долу. Дали това е финалният дизайн и включва ли той нещо друго, още е рано да се каже. GoPro ще предоставят Fusion на заинтересовани режисьори и брандове още това лято, които ще имат възможност да тестват технологията и да направят първите 360-градусови екшън клипове с нея.

gopro-fusion-360-vr-camera

Колкото до възможността за снимане на обикновени видеа и снимки, те всъщност ще се „изваждат“ автоматично от 360-градусови такива с функционалността OverCapture — снимате в 360 градуса и после избирате парче, от което да ползвате обикновено видео и/или снимка.

GoPro Fusion ще може да снима 360-градусови клипове и клипове във виртуална реалност при резолюция 5.2K. Цената не бе обявена, но лимитирана премиера на камерата се очаква към края на 2017 година.