Ако имате нужда да превеждате текст на своя Android смартфон, не винаги това е много удобно – трябва да копирате текста, да отидите в Google Translate приложението, да го преведете, после да се върнете обратно към това, което сте правили преди това. Какво ако има по-удобен вариант?

Вече съществува такъв! Google го наричат Tap to Translate и след ъпдейт на Translate приложението ще бъде достъпен до всички Android потребители. Идеята е, че когато маркирате текст, на екрана ви ще се появи балонче с иконата на Translate. Просто трябва да кликнете на него и да видите превода на текста към който искате език.

Tap to Translate за сега е наличен само за Android потребители. Но iOS ползвателите не бива да се отчайват – за тях също има интересни ъпдейти. Google Translate вече може да превежда и офлайн на iPhone, като пакетите за отделните езици са едва по 25 MB всеки. Най-интересното пък е интеграцията на китайски език при Word Lens – тя идва за Android и iOS и ви позволява да видите превод на текст когато насочите камерата на телефона си към принтиран такъв. Ето и пример:

View post on imgur.com