google-translate

Днес Google пусна ъпдейт за приложението Google Translate, с който се добавя поддръжка на още няколко езика. След актуализацията потребителите с мобилни устройства ще могат да превеждат 37 езика през снимка, 32 чрез глас и 27 през видео в реално време.

Google добави двете нови функции World Lens и превод на разговор реално време още през януари. При първата камерата на телефона се насочва към знак или текст, след което приложението извършва превод в реално време на избрания от вас език. World Lens може да работи изцяло в офлайн режим, без да изисква информация от сървърите на Google. Това е изключително удобно за всички, които пътуват често и нямат постоянен достъп до интернет.

През януари Wolrd Lens поддържаше само седем езика, но след днешния ъпдейт техният брой се увеличи до 27, включително български, каталунски, хърватски, чешки, датски, холандски, филипински, финландски, унгарски, индонезийски, литовски, норвежки, полски, румънски, словашки, шведски, турски и украински. Новите езици не са вградени в Google Translate, а ще бъде налични за изтегляне в приложението, като всеки е с големина 2МВ.

С този ъпдейт ще се подобри и превода при разговор в реално време при по-слаба връзка, след като компанията установи, че голяма част от използващите тази функция потребители са в райони, където се разчита именно на такъв интернет.

Google Translate вече работи по-гладно, тъй като всеки ден обработва 100 млрд. думи по цял свят, а 95% от тях се правят извън територията на САЩ.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS