Снимка: Wired.com

Функцията Safe Browsing е една от най-полезните при браузъра Chrome от Google. Тя предупреждава, когато сте на път да влезете в несигурна страница, като показва червена страница с повече информация. До скоро тя беше налична само за десктоп версията на браузъра, както и за тези потребители, които са активирали Data Saver за компресиране на данните при Chrome за мобилни устройства. От днес, Safe Browsing вече е самостоятелна функция, която може да бъде включена или изключена от настройките на Chrome за Android.

Версия 46 на Google Chrome носи новата функционалност, която по подразбиране е активирана. Можете да намерите настройката за нея в Settings > Privacy > Safe Browsing. Това значи, че компресията на данни вече не е нужно да стои активна, за да ползвате Safe Browsing. Всяка една от тези две възможности на Chrome е самостоятелна.

Потребителите с Chrome на iOS също могат да се възползват от Safe Browsing, но за целта те трябва да са активирали Data Saver. Не се знае кога (и дали) настойката за предупреждения при сърфиране ще бъде налична за Apple устройства.

safe-browsing-chrome-android