Gizmodo докладват, цитирани от The Verge, че съвсем скоро Google ще предложи нова услуга в Google Play Store, наречена Google Play Family Library. С нея ще можете да споделяте Android приложения, филми и музика с до шест други потребителя в затворена група.

Family Library ще работи по начин, подобен на семейното споделяне на Apple. Един потребител ще контролира семейната библиотека; всеки ще може да закупува съдържание, като всичко ще се таксува на кредитната или дебитна карта на основния потребител (при него ще пристигат и електронните касови бележки). Освен това, контролиращият акаунт ще може да избира какво съдържание да забрани за други потребители в семейната библиотека (например децата ви).

С Google Play Family Library ще можете да споделяте всичко от Android приложения, през закупена музика и филми, като те ще са налични на всичките ви устройства и свързани към библиотеката акаунти. Разбира се, приложенията ще са достъпни само на Android джаджи (а отскоро и Chromebook лаптопи).

Според CNET, Google ще пусне Family Library ексклузивно в няколко държави още този месец. Не е ясно какво ще стане със семейния план за Google Play Music (на цена от 14,99 долара на месец и също достъпен за до 6 потребителя), при наличието на безплатен вариант.