Както ви разказахме преди дни, следващият Google смартфон ще бъде доста интересен — очакваме Pixel XL 2 да бъде с 18:9 дисплей, но изглежда това не е всичко. Според Android Authority, цитиращи Android Police и XDA Developers, дисплеят на по-големия Pixel тази година (а предполага се и този на по-малкия) ще бъде OLED. Освен това, той би трябвало да има и Always On функционалност.

В допълнение, Android Authority споделят, че страничният сензорен панел, който Pixel XL 2 би трябвало да има и който е подобен на този при HTC U11, също ще притежава нещо като Always On функция. Той ще може да бъде стискан и ще работи дори и когато дисплеят на смартфона е изключен, като по този начин ще може да се извиква Google Assistant.

Ако не бихте искали стискането на сензорния панел да отваря точно асистента на Google, предполага се това ще може да бъде пренастройвано.

Не на последно място, Google Pixel 2 и Google Pixel XL 2 се очаква още да дойдат и с един нов начин на работа на дисплея. Освен наличният по-рано в настройките на Nexus телефоните sRGB, трябва да видим и един, наречен Vivid Colors.