От официалната support страница за софтуерните ъпдейти на Android се разбира, че новите Pixel смартфони от Google ще получават новостите по операционната система минимум за две години. Това значи, че Android 7.0 Nougat ще бъде обновяван поне до октомври 2018 година.

Информацията сочи, че ако продажбите на Pixel и Pixel XL вървят добре, този срок може да бъде удължен. Със сигурност обаче, казват от Google, ъпдейти по сигурността ще има пък за минимум три години — т.е. до октомври 2019 година. Уточнението е, че те ще вървят поне 18 месеца след като последното Pixel устройство от Google Store бъде продадено.

Като цяло сроковете за ъпдейт на операционната система не се различават особено много от тези при други производители. Важното тук обаче е, че тези ъпдейти идват директно от Google, които обещават, че телефоните ще получават всичко в рамките на до две седмици след пускане на ъпдейта. Google Pixel смартфоните, продавани от оператори като Verizon пък, ще ги получават известно време след това, тъй като техния софтуер ще трябва да мине през самия оператор.

Е, какво ще кажете? Добрите новини около Google Pixel и Google Pixel XL продължават. Ние лично нямаме търпение да пробваме телефоните! А вие?