Google Pixel 2 и Google Pixel XL 2 (разбира се, това не са потвърдените имена на новите устройства) излизат на 5 октомври, твърди винаги добре информираният Еван Блас (@evleaks). Тогава Google ще представят двата нови смартфона, произведени в партньорство съответно с HTC и LG.

В своя туит от днес сутринта, Блас добавя още, че устройствата ще дойдат с все още необявения процесор Qualcomm Snapdragon 836. Това означава, че новите Pixel смартфони ще са една стъпка пред конкуренцията от гледна точка на производителността (Note 8, представен вчера, е със Snapdragon 835).

Двата смартфона няма да бъдат сами на сцената на 5 октомври, както се предполага. По-рано тази седмица ви разказахме за това, че Google се готвят да представят и уми безжични слушалки, работещи с Google Assistant. Кодовото им име е Bisto и очакваме да ги видим на същото премиерно събитие.

Остава да се надяваме, че Pixel 2 генерацията ще е по-разпространена от предшествениците си. Напомняме, че официално няма как да закупите Pixel и Pixel XL в България. Дано това се промени.