Явно новите смартфони на Google нямат един единствен проблем. Това излиза след като потребител се оплака от бъг, който му причи да слуша максимално усилено аудио. Той сподели за това в reddit, където обясни подробно какво се случва.

Изглежда част от излезлите на пазара Pixel и Pixel XL смартфони изпитват проблем, при който последните три нива на звука не работят правилно — вместо това те изкривяват звука и го правят неслушаем. Потребителят (с никнейм badmark), открил проблема сподели, че е подменил три Pixel XL устройства и всички те изглежда са засегнати.

За да се провери какъв процент от потребителите биха могли да имат вземане-даване с въпросния бъг, badmark е направил анкета. Към момента в нея има подадени 465 гласа, от които 77% изпитват същите проблеми с аудиото.

Във видеото по-горе badmark обяснява нагледно какво точно се получава когато усилите аудито на максимум. Изглежда този проблем се получава при много различни аудио и видео записи, един от които е последния трейлър за „The Mummy“ в YouTube.

Не е ясно дали бъгът е хардуерен или софтуерен, макар че второто би било много по-лесно отстранимо. Ако се окаже така, очакваме Google да обърнат внимание и да пуснат бъг фикс възможно най-скоро. Очаквайте повече информация.