google-nexus-82

Според последна информация Nexus 8, предполагаемият нов таблет на Google, ще бъде представен по време на Google I/O и ще използва Nvidia Tegra процесор.

След като се появи в рекламен банер на Google I/O, следи за Nexus 8 се появиха и в source кода на Android. Наблюдателни ентусиасти са открили няколко споменавания на кодовото име „Flounder“, дадено от Google на новия таблет. В текста се споменава, че устройството ще използва Nvidia Tegra чип (най-вероятно Tegra K1), както и че ще има 32 и 64-битова версия. Това може да означава, че Google официално ще представи 64-битовата версия на Android, а Nexus 8 може да бъде първото устройство с тази версия на операционната система.

Това, което знаем досега е, че Nexus 8 ще се произвежда от HTC и ще има 8.9-инчов екран с QHD резолюция от 2560 x 1440 пиксела и ще има 2GB оперативна памет. Очаква се таблетът да бъде позициониран в по-високия ценови клас с начална цена от 399 долара. Конференцията Google I/O е насрочена за 25 и 26 юни, когато най-вероятно ще разберем пълните детайли около Nexus 8.