google-maps-history

Функцията Location History на Google запаметява местата, които сте посетили, ако сте активирали тази настройка. Google започва да въвежда нова функция в своята настолна и Android версия на Maps, която показва подробна информация за всички локации.

Приложението показва запаметените данни за пътуванията – по какъв маршрут е изминато разстоянието и тагнатите снимки в Google Photos. Информацията е достъпна на страницата на Location History, като новото обновление улеснява и работата с потребителския интерфейс.

При първоначалното въвеждане на записването на информацията от услугите на Google, много потребители и експерти по сигурност увещаваха обществото да изключи тази опция. Рисковете от злоупотреба на гиганта с личните данни и пътуванията бе сметнат за много по-голям от ползите, които носи.

Новата функция е още една примамка за потребителите да погледнат от гледната точка на предимствата. Подробната информация за посетените места в миналото и планирането на нови пътувания може да се окаже много полезно за запалените туристи. Времето ще покаже дали тази възможност ще се хареса на потребителите на Google Maps.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS