През следващите няколко дни потребителите на Android могат да очакват нов ъпдейт за клавиатурата от Google. С него компанията дава на ползвателите няколко нови функционалности, както и възможност за избор на интересен нов дизайн.

Както можете да видите от скрийншота по-долу (предоставен от Android Police), тези от вас, които имат нужда да виждат ясно бутоните на Google Keyboard ще могат да включат рамки за всеки един такъв. Освен това другата нова опция включва настройка за това колко от екрана да заема клавиатурата, както и възможност за включване на режим за една ръка. Съответно можете да изберете такъв за лява или дясна, а има и бърз бутон за връщане към стандартен режим.

google-keyboard-new-design

За любителите на стандартния изглед на Google Keyboard, изчистения дизайн може да остане. Тези от вас обаче, които предпочитат новия такъв, ще могат да изберат него. Освен на дизайна, потребителите ще могат да се насладят на още нови функционалности, които ще работят без значение от режима. Първо, задържайки върху шпацията ще можете да местите курсора за писане наляво-надясно, което е дългоочаквана възможност отдавна присъстваща при други клавиатури. Освен това, задържайки и приплъзвайки backspace, вече можете да триете цели думи само с един жест.

Новата версия на Google Keyboard можете да очаквате до дни, тъй като както знаете ъпдейтите са поетапни. Потребителите на iOS също няма да останат пренебрегнати, след като наскоро разбрахме, че Google подготвят да пуснат клавиатурата си и за мобилната операционна система на Apple.