Облачната услуга за снимки Google Photos започна да поддържа Live Photos при iOS едва през март, като до тогава ако искахте да запазвате своите специални iPhone снимки в облака, трябваше да ги конвертирате в анимирани снимки тип GIF, след което да ги качвате в Google Photos. Ако все пак Live Photos не са ви удобни (защото не можете да ги споделяте с хора, които нямат Apple устройство, например), вие продължавате да разчитате на конвертирането към GIF. От днес това вече може да става много по-лесно.

Google пуснаха ново приложение за iOS, което може да вземе вашите Live Photos и да ги конвертира в GIF формат. Важно е да отбележим обаче, че не става въпрос за обикновено конвертиране – ако например видеото трепери поради начина на снимане, апликацията от Google ще го стабилизира.

Приложението от Google се нарича Motion Stills и използва специален алгоритъм, с който разпознава обектите на преден план във вашите Live Photos, както и фона. Оттам в действие влизат вектори, които стабилизират треперещото видео и след това го конвертират в GIF, който можете да запаметите в Google Photos.

Motion Stills е налично в Apple App Store от днес и е абсолютно безплатно.

Свали: Motion Stills в App Store