Заедно с Google Assistant, десктоп гласовият асистент на компанията Google Home също беше звезда по време на снощното начало на конференцията Google I/O. Google обърнаха внимание на шест основни нови функционалности, които Google Home ще получи след необходимите ъпдейти по-късно тази година. Ето и кои са те.

Обаждания до стационарни и мобилни телефони

Amazon вдигнаха голяма врява с Echo Show — гласовият им асистент, който може да бъде използван за видео обаждания до други потребители със същото устройство. Google обаче са една стъпка по-напред с Home. Съвсем скоро гласовият асистент на софтуерния гигант ще има възможност да прави напълно безплатни обаждания до мобилни и стационарни номера в САЩ и Канада.

Обажданията ще се осъществяват от скрит номер, но всеки потребител има възможността да свърже мобилния си номер с Google Home и така все пак приемащите обаждането да виждат кой ги търси.

Нотификации

Когато Google Home види нещо наближаващо във вашия календар, ще може да ви известява за това като светлините на асистента започнат да мигат. Когато го попитате какво има, той ще ви дава информация за събитието. На сцената Google демонстрираха как асистентът разбира, че има засилен трафик и предложи потребителя да тръгне по-рано за работа, за да не закъснее.

Поддържка на още стрийминг услуги

Потребителите вече ще могат да контролират редица нови стрийминг услуги чрез Google Home. Между тях са Spotify Free, Deezer, SoundCloud, HBO Now и Hulu. Освен това Google Home вече ще може да стриймва през Bluetooth.

google-home-visual-response-on-tvChromecast интерфейс

Всеки телевизор с Chromecast възможности ще може да показва визуална информация от Google Home. Можете например да попитате асистента да ви покаже вашия калентар и той ще се появи на телевизора. Още — ще можете да питате за времето, да търсите в интернет с визуални резултати и т.н.

Календар и подсещания

Google Home най-накрая ще може да се използва за добавяне на събития и подсещания в Google Calendar.

Google Home в нови региони

Накрая имаме и информация за това, че Google Home от скоро ще се продава в няколко нови държави. Това са Канада, Австралия, Франция, Германия и Япония.