Снимка: macrumors

От доста време се говори, че Google работи по нов „Enterprise Edition“ модел на своите умни очила Google Glass, който ще дойде и с някои хардуерни подобрения. Сега The Wall Street Journal съобщава, че устройството ще е и с промени в дизайна, като рамката няма да е толкова тънка. Google Glass ще са и с нова система, позволяваща лесното им прикрепяне към различни очила.

Според предишни слухове новият модел ще може да се сгъва като стандартни очила, но не е изключено да има различни варианти. Очаква се тази версия на Google Glass да е водоустойчива и по-издръжлива, което е логичен ход, като се има предвид, че Google иска умните очила да бъдат използвани във фабрики, складове и други места и условия, където устройството може да се повреди.

9to5Google съобщава, че Google Glass ще са с подобрен живот на батерията и по-голяма призма за проектиране на екрана пред окото на потребителя. Според непотвърдена ифнформация Google разработва и допълнителна батерия, която да може да се свързва магнитно, за осигуряване на допълнителна енергия.

Новата версия на Google Glass вече се тества от разработчиците и трябва да е налична до края на годината.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS