След като през март ви съобщихме, че Google работят по клавиатура за iOS, беше само въпрос на време това приложение да види бял свят. Ето че вчера интернет гигантът го представи пред широката публика и вече всеки потребител на Apple има възможност да изтегли апликацията от App Store.

Новата iOS клавиатура на Google се нарича Gboard и ще ви даде възможности да правите няколко много удобни неща без да излизате от нея – просто така, докато пишете.

Първо, без някой да се е съмнявал – на Gboard можете да пишете като плъзгате пръстите си бързо през буквите (т.нар. swipe писане). Освен това имате възможност да извършвате търсения в Google като натиснете левия бутон с логото на търсачката. Избирайки резултатите пък можете да ги вмъквате в полето за текст и да ги пишете в което и приложение да се намирате. Още – търсете GIF изображения или дори емотикони.

Gboard изглежда много удобен начин за разширяване възможностите на една обикновена клавиатура. Няма съмнение, че тя ще подобри начините на използване на смартфона при много хора. Какво ще кажете?

Свали: Gboard в App Sore

gboard-ios-google-keyboard-screenshots