Във специален блог пост вчера Google обявиха, че най-накрая пускат в продажба своя хедсет за виртуална реалност Daydream View. Устройството официално излиза на 10 ноември, като вече може да бъде поръчано в Google Store. В САЩ джаджата ще се продава още от Verizon и Best Buy, като ще може да се купи още в Канада, Германия, Великобритания и Австралия. В други региони наличности ще има на по-късен етап.

Напомняме, че Daydream View бе представен като евтин и достъпен VR хедсет от Google, който струва само 79 долара. Той е базиран на системата Daydream VR, която видяхме по-рано тази година и функционалността му е имплементирана в Android 7.0 Nougat. Към момента джаджата работи с Google Pixel и Google Pixel XL, като се очаква и други производители на смартфони да представят съвместими устройства.

Daydream View е наследник на Google Cardboard и предлага подобни неща — от гледане на новини, до игри, VR преживявания, филми, Google Street View и т.н. Разликата е, че тук системата е много по-развита и се възползва от пълната мощ на смартфона.

Все още не е ясно кога ще видим Google Daydream View в България. Така че няма да е лошо някой да започне да го продава и тук в скоро време.