Следващата стабилна версия на Google Chrome ще предостави на потребителите възможност за бързо и лесно слушане на музика във FLAC формат. Chrome 56 ще може да стартира както от интернет, така и FLAC парчета на локалната машина.

9to5google споделят, че функционалността вече е налична при Chrome OS и при бета версията на браузъра, но тепърва ще дойде за потребителите на основната стабилна версия. Слушането на FLAC музика ще става в семпъл и прост плеър, който ще заема цял таб.

Макар FLAC форматът да не е много популярен, аудиофилите ще приветстват възможността с отворени обятия. Windows 10 има вградена възможност да стартира файлове с такова разширение, докато macOS няма такава. VLC е едната възможност за слушане на FLAC музика, но потребителите на Google Chrome със сигурност ще се зарадват и на новата такава.

FLAC е музикален формат „без загуба на качество“. Големината на песните варира между 30 и 50 MB на парче и албумите в повечето случаи прехвърлят няколко стотици мегабайти. Повечето хора ще се задоволят с обикновен 320 kbps Spotify стрийм, докато истинските аудиофили, разполагащи с добра аудио система и слух, ще различат FLAC и от най-качествената mp3-ка.

1 коментар

Comments are closed.