Най-добрият начин да запазите Google профила си (а и не само) сигурен, е автентикацията в две стъпки, или т.нар. двуфакторна автентикация (two-factor authentication). Специално при услугите на Google за по-удобното използване на функцията допринася офлайн приложението Google Authenticator, което може да генерира код за влизане в профила ви всеки път, когато имате нужда от това.

От днес вече да се логнете в профила си става още по-лесно, стига да използвате умен часовник с операционна система Android Wear. Google ъпдейтнаха приложението Authenticator, така че функционалността му да бъде поддържана от носими устройства. Когато ще влизате в някоя Google услуга вече не е нужно да вадите телефона от джоба си, да го отключвате и т.н. – Authenticator автоматично генерира код за вас и само с няколко движения той се извежда на дисплея на вашето Android Wear устройство. Какво по-удобно от това?

Новата версия на Google Authenticator вече трябва да е налична в Play Store, така че ако ползвате апликацията в комбинация с умен часовник, можете да ъпдейтнете още сега.