Едно от двете нови чат приложения на Google, Allo, скоро ще започне да работи и на компютър, разбираме от вицепрезидента на компанията Ник Фокс, който сподели скрийншот на апликацията в Twitter.

Чат приложението, което бе представено миналата година, не е най-успешното начинание на Google, но определено има потенциал. Лошото е, че в днешно време много хора разчитат чатовете им да бъдат достъпни и от компютър, което при Allo няма как да се случи — Google позволяват регистрация в него чрез телефонен номер, което го прави идеално за мобилна комуникация, но трудно за десктоп такава… До сега.

След множество молби от страна на потребители, Google явно са се вслушали и са започнали работа по онлайн клиент за Allo. Не е ясно как точно ще работи той — дали ще взима данните от мобилното приложение (както прави WhatsApp), или ще разчита на облак? Ще трябва да почакаме, за да разберем повече. Виждаме обаче друго, а именно, че Google Assistant ще бъде наличен и във въпросната десктоп версия на Allo. Това ще направи чатът първото десктоп приложение, което поддържа новия AI асистент на Google.

Не знаем също така и кога Google смятат да пуснат десктоп версията на Allo. Но едно е сигурно — с нея работата с приложението ще стане по-удобна за някои. Дали обаче това е достатъчно, за да стане Google Allo широко използван чат клиент, още е рано да се каже.