Google са известни със сравнително лесният начин за публикуване на приложения в Play Store, за разлика от други компании. Това обаче няма да важи за апликациите за VR платформата Daydream, която беше обявена вчера. Или поне това твърди Клей Бавор, директор виртуална реалност в Google, пред The Verge.

Според Бавор, компанията ще следи много изкъсо какви приложения се правят за Daydream и ще допуска в Play Store само тези, които наистина изглеждат и се справят достатъчно добре.

„Ще държим много, много силна позиция относно качеството, производителността, честотата на кадрите, латенцията и всичко останало. Искаме да сме сигурни, че предоставяме качествена виртуална реалност на нашите потребители.“

Това е наистина важно, защото когато се занимавате с виртуална реалност вие ще истане всичко да върви като по вода; няма да се задоволите с бъгаво приложение, което би било по-лесно простимо на смартфон. Тук обаче нещата стоят другояче и Google изглежда ще се погрижи. Остава да почакаме премиерата и да видим дали това наистина ще е така.