Google Logo in Building43 // Изображение: Robert Scoble/ Flickr.com
Google Logo in Building43 // Изображение: Robert Scoble/ Flickr.com
Снимка: Robert Scoble/ Flickr

Google работи по нов таблет, който ще бъде пряк конкурент на Microsoft Surface. Според неофициални източници бъдещото устройство ще се казва Pixel C и ще бъде като Chromebok Pixel с разликата, че работи с Android и няма да има вградена клавиатура.

Очакваме Google да го пусне в търговската мрежа през месец ноември, а неговата премиера да бъде на събитието днес. Вероятно ще видим метален дизайн със същия индикатор за батерията като при Pixel. Според неофициалната информация, от Google ще предложат и две клавиатури като аксесоар – едната кожена, а другата метална.

Диагоналът на екрана ще е 10.2 инча, което го прави по-малък от Surface 3. По отношение на техническите възможности се очаква да видим 4-ядрен процесор и 3 GB оперативна памет. Интересното при този модел е вероятното използване на процесор от NVIDIA и графична карта Maxwell. Смята се, че гъстотата на пикселите на екрана ще бъде 308 ppi. 

При таблети от този клас е нормално да видим и USB Type-C порт, по подобие на Chromebook Pixel, вместо стандартния micro USB, който сме свикнали да виждаме при по-голямата част от мобилните устройства.

При всички положения съвсем скоро ще се разбере дали устройството ще бъде представено на събитието на Google и дали тези характеристики ще бъдат потвърдени.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS