Motorola-Nexus-6-Picture услуга
Nexus 6

В началото на тази година стана ясно, че Google иска да се превърне в мобилен виртуален мрежов оператор (MVNO) и да предлага собствена безжична услуга за смартфони, използвайки мрежите на T-Mobile и Sprint. Изглежда гигантът е на път да реализира своите цели и официално да обяви новата си услуга още тази седмица, пише The Wall Street Journal.

Google планира да приложи и доста интересен ценови план, като клиентите ще плащат само за използвания от тях мобилент интернет, вместо да купуват определен пакет. Първоначално услугата ще бъде налична само за Nexus 6, като потребителите ще могат да превключват между мрежите на Sprint и T-Mobile, в зависимост от това коя в с по-силен сигнал. Добрата новина е, че се очаква да има възможност за използване и на Wi-Fi за телефонни разговори и други данни, което още повече ще намали крайната сметка.

Подобно на Google Fiber, новата безжична услуга няма да бъде достъпна за всички при пускането й. „Ние не възнамеряваме да бъдем топ оператор. Смятам, че сме на такъв етап, когато трябва да мислим за хардуера, софтуера и свързаността като едно цяло. Искаме да премахнем бариерите.“, заяви Сундар Пичай на Световния мобилен конгрес.

Този ход може да се превърне в мост към бъдещето на Google, в което технологичният гигант има повече контрол върху глобната интернет мрежа. Така нареченият Project Nova ще бъде ръководен от Ник Фокс. Съгласно сключената сделката Sprint може да предоговори условията на работа, ако услугата се разрасне.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS