The Verge докладват, че след ъпдейт на операционната система за носими аксесоари Android Wear, потребителите получават нотификация за спиране поддръжката на функцията Together. Тя известява, че Google ще прекрати поддръжката на 30 септември.

Together е удобна функционалност, която позволява на двама потребители с Android Wear часовници да си изпращат драсканици, емотикони и местоположение директно на екрана на часовника. За нещастие на тези потребители обаче, Google изцяло ще спре поддръжката ѝ. Според информацията, Android Wear 2.0, която се очаква през есента, ще интегрира голяма част от възможностите. Лошото обаче е, че собствениците на по-стари часовници може би няма да получат Android Wear 2.0, така че те ще изгубят всяка възможност за използване на Together.

С Android Wear 2.0 се очаква потребителите да могат да комуникират помежду си чрез кратки съобщения (с глас или написани на малка клавиатура) в интегрирани чат приложения. Повече за възможността ще разберем при премиерата на новата версия на операционната система.