chromecast_072513_1280

Google ще представи нова версия на устройството за стрийминг Chromecast, съобщава 9to5Google, цитирайки информацията от вътрешни документи. Очаква се второто поколение Chromecast да бъде обявено на предстоящото събитие на Google, което се очаква да се проведе на 29 септември.

Chromecast ще има подобрен хардуер, Wi-Fi, както и добавени нови функции, една от които е с името „Fast Play“. Тя ще позволи по-бързото и лесно свързване с други устройства. От публикуваните в 9to5Google изображения (по-долу) се вижда, че второто поколение на джаджата ще се предлага в различни цветове.

На тях се вижда и т.нар. Chromecast Audio за свързване с високоговорители чрез допълнителен кабел. Според документите Chromecast Audio ще поддържа „всяка аудио система в дома“, като също така ще стриймва висококачествен звук от Chrome или Android. 9to5Google също така съобщава, че Spotify ще добави поддръжка в приложението си на новия Chromecast.

new-chromecase audio1

Напомняме, че на 29 септември се очаква да бъдат представени и новите Nexus устройства – едното от LG, а другото от Huawei.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS