Ако сте от хората, които сериозно използват услугите на Google, значи сигурно не веднъж ви се е налагало да ползвате Google Maps. В този случай сигурно сте забелязали, че там можете да получите удобна информация за местата, които посещавате – снимки, ревюта, отговори на въпроси и дори възможност за директна връзка по телефона с учреждението, вградена в Maps. Е, от днес услугата става още по-приятна за използване, след като Google решиха да награждават хората, които помагат за подобрението ѝ.

До сега потребителите, които допълваха информация за местата в Google Maps, бяха поощрявани единствено морално. Интернет гигантът от САЩ обаче пусна нова услуга – Contributions – която има за цел да предостави на въпросните потребители награди за добре свършена работа.

Когато пишете ревюта, допълвате информация или качвате снимки, вие вече ще получавате точки. Срещу тези точки, ще можете да получите награди в различни нива, като например:

  • ниво 1 (0 до 4 точки): участвате в ексклузивни промоции (само за някои държави)
  • ниво 2 (5 до 49 точки): получете първи достъп до нови услуги на Google
  • ниво 3 (50 до 199 точки): профилът ви в Google Maps ще има официална значка Местни гидове
  • ниво 4 (200 до 499 точки): получете 1TB безплатно пространство в Google Drive
  • ниво 5 (500 и повече точки): ще имате право да присъствате на годишни Google събития

Ако все още не сте започнали да допълвате информация в Google Maps, можете да се включите като гид на този линк. След това при извършени допълнения, ще получавате въпросните точки и ще можете да се борите за награди. Повече информация можете да получите в блога на Google Maps.

google-maps-points