Без много шум, Google решиха да спрат поддръжката на приложно-програмния интерфейс (API) за Hangouts, който редица приложения от трети страни използват. Това става ясно от FAQ страницата за библиотеката, която бе ъпдейтната през уикенда.

От информацията се разбира, че никакви нови приложения вече няма да могат да достъпват въпросното API, докато от 25 април ще спре поддръжката и за съществуващите апликации.

Това, разбира се, няма да остане без някои изключения. Макар Google да представиха нови чат приложения в лицетон а Allo и Duo, компанията надали желае да прекрати поддръжката за бизнес решенията, които използват интерфейса на Hangouts. Между тях са популярния Slack, Toolbox, Control Room и Cameraman от Google, DialPad и други подобни. Те ще продължат да работят, докато за всички останали услуги достъпът до Hangouts API ще бъде спрян на 25 април.

Напомняме, че Google Duo и Google Allo са само мобилни приложения и все още има потребители, които разчитат на Hangouts за своите десктоп нужди. В по-голямата си част това са големи решения като Slack, в който Google услугите са интегрирани. Повечето приложения от трети страни обаче вече няма да работят с Hangouts от пролетта.