Всеизвестен факт е, че откакто Apple пое собствен контрол над производството на процесори за устройствата си, компанията се изстреля в небесата още по-бързо. Всички вярват, че плавната и бърза работа на iPhone моделите се дължи на това, въпреки по-ниските им спецификации от повечето съвременни Android смартфони. Сега източници в лицето на The Information твърдят, че Google също смята да поеме по този път.

Интернет гигантът от САЩ изглежда има за цел да стандартизира чиповете за своята мобилна операционна система в интерес на повече контрол върху работата. Още според The Information, Google са разговаряли с големи производители на чипове, които да се включат в създаването на изцяло нови такива. Може би също така Google вече им е писнало от фрагментацията на Android и най-накрая смятат да направят нещо по въпроса. Идеята била компанията да поеме контрола върху производството на процесори, които да позволят по-бърза работа на камерата, повече CPU кеш памет и нови сензори. Целта на Google със сигурност ще бъде и по-добра работа на операционната система, както и по-чести и плавно работещи ъпдейти от страна на производителите на смартфони.

Доколко слуховете са верни, при все че идват от непотвърдени източници, не можем да знаем. Звучи логично Google най-накрая да започне да прави нещо свое от хардуерна гледна точка.