Както вече много добре знаем, Евпопейският съюз се е настроил срещу Google и техните практики, като се готви да наложи глоба в размер на повече от 6 милиарда долара на интернет гиганта. Според данните, ЕС смята, че търсачката се възползва от своето положение на пазара и така манипулира резултатите при търсения в полза на собствените си услуги.

Още, ЕС смята, че действията от страна на Google са в разрез с наложените пазарни отношения и за това подлежи на глоба от 6,6 милиарда долара. Google се защитиха с изказване, като според тях няма нарушение на пазара, защото такъв практически не съществува. Според тях, те предоставят услугите си напълно безплатно и за това тук не може да се говори за пазар. За да може обвинението да е реално, то би трябвало да има присъствие на покупко-продажба на услуги, а такова няма, тъй като те са безплатни за потребителите.

Сега тепърва предстои да видим какъв ще е ответният удар от страна на Европейския съюз и как ще се отрази това на Google. Продължаваме да следим случая.

1 коментар

Comments are closed.