Vehicle prototype

Колите, които сами се движат, познати от телевизионния сериал „Еврика“, вече изобщо не са плод на фантастиката. Google обяви, че е готова с първия прототип на своята версия на това изобретение. Припомняме, че през месец май от компанията официално разкриха своите планове за разработването на автомобила, но едва сега имаме готов прототип.

ВИЖ ОЩЕ: YOTAPHONE2 СЕ ПРОДАВА В БЪЛГАРИЯ НА ЦЕНА КАТО ЗА IPHONE 6

Дизайнът не се е променил значително, запазвайки характерния си приветлив вид. Най-голямата разлика е поставянето на системата LIDAR върху горната страна на автомобила. Тя позволява на софтуера да разпознава околността и да навигира. Системата е със значително умален вид, което говори за настъпили оптимизация при нея.

От обявяването на проекта през месец май до този момент Google работи с най-различни модели, като тества различните компоненти в прототипите. По този начин компанията избира най-добрите модули от всяка една предложена разработка. Последният прототип, който беше представен, е съвкупност от най-успешните реализирани части. Следващата година Google се надява, че ще подкара автомобила в реални условия. Тя все още ще има човек за шофьор, който ще поема контрола над волана при необходимост. Но това и ще са първите сериозни стъпки на Google към автоматизация на движението при автомобилите.