google-results-mobile-new

Google представи нов дизайн при на резултатите за мобилни приложения. В момента нововъведението е само за преглеждания през Android устройства.

Мобилните приложения се показват в група от квадратчета, които ги правят много по-лесно разпознаваеми сред другите резултати от заявката, които са под формата на текстов низ. Резултатите по този нов начин се показват при търсене на името на приложение или при комбинация с някакво действие – „снимане“, „музика“ или други.

Google представя квадратчетата с различни цветове, предлагайки полезни програми, които могат да се инсталират на вашите смартфони. Използваните цветове взаимстват дизайна на логото на програмите.
С новите промени се премахват и кратките описания, които преди съпътстваха линковете към приложенията. Единствената информация, която се показва, е името на приложението, неговият рейтинг и колко хора са го свалили на своето устройство.

Все още не е ясно дали тези промени ще бъдат приложени и за мобилни приложения при други платформи, както и за хора с други устройства, освен Android.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS